TARVIKKEET 2/henk.:
Hirven sisäfile n. 5cm paksunen palanen 2x ( käy myös naudan sisä, tai ulkofile ) , jauhoisia perunoita, sipulia, valkosipulia, ruokakermaa, mustapippuria, lihaliemikuutio //// Salaatinlehti, kirsikkatomaattia, mustapekkajuusto
Jauhoisia perunoita 4kpl isoa ( kuori ja viipaloi ohuiksi, leivitä vuokaan )
Sipulia leikataan pieniksi kuutioiksi ja yhdistetään perunoihin
Valkosipulia n. 4 kynttä ja sekin pienitään sekaan
Kermaa Kuumennetaan mikrossa 1.5dl, johon on lisätty 1kpl lihaliemikuutiota
Laita vuoka uunin keskitasolle ja anna hautua 225* kunnes perunat ovat pehmeitä.
Liha: Ota paistinpannu esiin ja laita se kuumemaan levylle, lisää nokare voita pannulle ja lisää siihen paistumaan kaksi kappaletta sisäfilettä ( kypsyyden voi määritellä itse ) itse jätän lihan hieman roseeksi ( eli paistan vaan 2min per. puoli.
Mausta liha vasta, kun toinen puoli lihasta on paistunut... Pinnalle siis suolaa ja roseepippuria. ( kääri lihat vähäksi aikaa folion sisään vetäytymään, kun rakennat annosta lautaselle
Annos: Ota lautanen esiin: lisää kourallinen perunaa lautasen keskelle ja asettele pihvi sen päälle ( nokare mustapekkajuustoa sulaa ihanasti pihvin päälle, joten erillistä kastiketta ruoka ei kaipaa )
Koristeet: Salaatinlehti, kirsikkatomattia
Kommentit